Interjúban

Miért olyan jó?

 • BubbleBum ülésmagasítóból 3 darab is elfér egy sorban, a hátsó ülésen egymás mellett.
 • BubbleBum használható és elfér más, teljes méretű és értékű ülések mellett, így különböző korú testvérek vagy kisgyermekek is ülhetnek egymás mellett egy sorban a hátsó ülésen.
 • BubbleBum nagyon könnyen hordozható és tárolható iskolatáskában, táskában, kézipoggyászban, kesztyűtartóban.
 • BubbleBum olcsóbb, mint egy autókölcsönző cégnél bérelhető ülésmagasító.
 • BubbleBum megbízható, mindig elfér a táskájában, amikor szükség van rá, vagy akár a nagyi kocsijának kesztyűtartóban.
 • BubbleBum kényelmes, ez nem merev műanyagból készült, mint más ülések, így kíméletes az apró lábaknak.
 • BubbleBum felhívja a gyerekek figyelmét a biztonságra.
 • BubbleBum használata higiénikusabb, mint ha bérlelt vagy kölcsön ülést használ.
 • BubbleBum könnyen tisztán tartható.

Tudsz mondani másik három ülést, ami az autók többségének a hátsó ülésén használható egymás mellett? Ha nem, mit teszel, veszel inkább egy nagyobb autót?

A BubbleBum ülésből könnyedén elhelyezhetsz hármat egymás mellett, feltéve hogy az autó hátsó ülésén van elég számú 3 pontos biztonsági öv, hisz a BubbleBum, csak ezzel használható teljes biztonsággal. Akkor is tudod használni, ha két nagyobb méretű gyermekülést használsz, és ezek mellett van szükséged egy harmadik ülésre.

A BubbleBum kapható más színben is?

Jelenleg egy színkombináció létezik, 100 megkérdezett gyermek 98%-a (vegyesen fiúk és lányok) választotta ki ezt a színkombinációt. Később lehetségesek más színek is, várhatóan 2011. után.

Hogyan kell felfújni BubbleBum-ot, és ez mennyire nehéz?

A BubbleBum felfújása kevesebb mint 30 másodpercet vesz igénybe. Amikor az ülést már legalább kétszer felfújták, a felfújása még könnyebbé válik, mert az ülés magától tágul. Ügyeljen arra, hogy jól zárja be szelepet felfújt állapotban, és akkor is, amikor leereszti!

Lehetséges, hogy egy gyermek fújja fel a BubbleBum-ot?

Nem ajánljuk, hogy a gyermek legyen a felelős a saját biztonságáért. Egy gyermek képes arra, hogy felfújja az ülést, de egy felnőtt minden esetben meg fog győződni arról, hogy a BubbleBum teljesen fel van-e fújva, és hogy a szelep megfelelően zárva van-e. Ez alapján azt tanácsoljuk, hogy az ülést a teljes biztonságért a szülő vagy felnőtt fújja fel minden esetben!

Egy BubbleBum mennyire biztonságos?

BubbleBumot gyártották, tesztelték és jóváhagyták az ECE R44.04 nemzetközi szabványnak megfeleltetve. Az ülés alávették töréstesztnek is, hogy megfeleljen az Egyesült Államokban FMVSS213 szabványoknak. A termék 2011.október 13-án megkapta az Amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet „Best Bet" legjobb besorolását az ülésmagasítók összehasonlító tesztjében. (Lásd melléklet)
Mint minden autós ülés esetében, kérjük olvassa el az utasításokat, és írjon nekünk, vagy hívjon minket, ha bármilyen kétsége támad!

Mit tegyek, ha BubbleBum kilyukadt?

Minden autósülést, ami megsérült, vagy egy baleseti (ütközési) szituációban részt vett ki kell cserélni, mivel az ülés is elszenvedhetett olyan sérülést, ami a későbbi biztonsági funkcióját befolyásolhatja, vagy csökkentheti. A BubbleBum használatát az ECE R44.04 szabvány szerint, kevésbé felfújt, vagy leengedett állapotban is jóváhagyták, de az ülést semmiképp sem szabad akkor használni, amennyiben kilyukadt, vagy enged.

Használhatok egy használt ülésmagasítót, illetve van-e szavatossági ideje egy ilyen ülésnek, ameddig használható?

Csak abban az esetben javasoljuk, ha ismeri az ülés előéletét, és biztos benne, hogy sérülés- és balesetmentes, nem vett részt ütközési szituációban. A szavatossági idő minden autós ülés esetében maximum 6 év, ezért ezt ellenőrizze a megvásárlás előtt. A BubbleBum gyártási idejét a termék dobozán találja

Milyen életkorban lehet a BubbleBum-ot használni?

Bármilyen ülésmagasítót használ, a gyermeknek a következő követelményeknek kell megfelelni:

 • Életkor 4-11 év között
 • Testsúly 15-36 kg között
 • Magasság maximum 135 cm,
  vagy ha a gyermek füle eléri a hátsó ülés háttámla felső szélét.

Javasoljuk, hogy gyermekének úgy használjon gyermekülést, hogy mindig az alacsonyabb súlyhatárú Csoportban tartsa, mindaddig, ameddig felső súlyhatár korlátozást el nem éri. Ezután váltson csak ülésosztályt.

Miért ajánlott ülésmagasítót használni?

Amikor a gyerekek kinövik a menetirányba néző ülést (általában a 15-18 kg között), utána ajánlott ülésmagasítót használni a hátsó ülésen, amíg a jármű biztonsági öve megfelelően illeszkedik (hárompontos biztonsági öv) az egész törzsön (a medence, csípő, váll és az egész mellkas) soha nem érintkezhet az arccal vagy a torokkal. CHOP (Philadelphia Gyermekkórház) adatai szerint, helyesen beállított biztonsági övvel használt ülésmagasítók több mint kétszer olyan hatékonyan csökkentették a sérülések kockázatát az önmagában használt gépjármű biztonsági öv okozta sérülésekkel szemben.

Gyermekek esetében mindig használjon ülésmagasítót, amíg a jármű biztonsági öve megfelelően illeszkedik a gyermek testmagasságához, ami általában addig tart, míg a testmagasság eléri a 4 láb 9 hüvelyk értéket (kb. 145 cm).

Mit jelent, hogy az ülésmagasító megfelelően illeszkedik?

 1. Úgy üljön a gyermek, hogy a csípője háttal legyen a hátsó ülésnek, a térdét kényelmesen hajlítsa be az ülés szélén.
 2. Az autó biztonsági övének alsó szárát (2 pontos része) tegye alacsonyra és feszesre a csípőn.
 3. Az autó biztonsági övének felső szárát, a vállpántot a közép-mell és a váll vonalán vezesse keresztül.
 4. Biztosítsa, hogy egy ülésmagasító akkor is rögzítve legyen a járműben, ha nem használják, mert amennyiben egy fékezés vagy ütközés hatására elszabadul, könnyen sérülést okozhat.

Hol van az autóban a legbiztonságosabb hely a gyermekem számára?

A legbiztonságosabb hely minden esetben az autótól függ. Első légzsákok (front) mellett nem alkalmazható ülésmagasító! Kétpontos biztonsági övvel nem szabad ülésmagasítót használni!
Általában a hátsó üléssor középső ülése a legbiztonságosabb hely, de ez attól is függ, hogy milyen az ülés és milyen az autó.
Ülésmagasítót soha nem szabad használni hátrafelé néző ülés, vagy oldalra néző ülés esetén!

A huzat mosható? Levehető az ülésről?

A huzat nem távolítható el, mert szerves részét képezi az ülés biztonsági teljesítményének. A huzat felülete enyhe tisztítószerrel mosható és a levegővel szárítható. A huzatot vasalni, vagy gépben szárítani tilos!

Hogyan tudom leengedni a levegőt a BubbleBum-ból, amikor tárolni szeretném?

A hasznos tipp, hogy helyezze el a BubbleBum-ot egy sima, szilárd felületen, ügyelve arra, hogy ezen ne legyen olyan éles vagy hegyes tárgy, ami megsértheti. Nyissa ki a szelepet és a összetekerve nyomja ki belőle a levegőt. Ön akkor lehet elégedett, amikor a BubbleBum belefér a zsákjába, ekkor zárja el a szelepet, és készen áll a tárolásra.

BubbleBum ellenáll-e a magas hőmérsékletnek?

A BubbleBum kibírja a magas hőmérsékletet,de javasoljuk, hogy úgy tárolja, hogy huzamosabb ideig ne maradjon szélsőségesen magas hőmérsékleten.

A biztonsági öv keresztbe megy a gyermek arca előtt, áttehetem a karja alá?

Semmilyen körülmények között sem! Nem is biztonságos ha a biztonsági öv a gyermek karja alatt, vagy a gyermek mögött van. Ha a biztonsági öv nem illeszkedik szorosan a gyermek felső testéhez, a gyermek nem elég idős még ahhoz, hogy egy ülésmagasítót használjon.

Használható egy repülőgép fedélzetén?

Nem, az ülésmagasító nem használható kétpontos biztonsági övvel, ezért nem lehet repülőgépen használni. Szállítsa a BubbleBum-ot a repülőgépen kézipoggyászként, de ügyeljen a helyes tárolásra, nehogy az ülés megsérüljön! A BubbleBum szállítása nem jelent semmi rizikót a többi utas számára.

Valaki azt mondta nekem, hogy egy ülésmagasító ugyanolyan biztonságos, mint önmagában csak egy biztonsági öv. Igaz ez?

Ez nem igaz. Az ülésmagasítókat azzal a céllal tervezik, hogy egy baleseti ütközés erőit úgy irányítsák, hogy ott hassanak a testre, ahol az autó biztonsági öve a gyermek testének a felső részét védi. A biztonsági övet egy autóban felnőtt emberekre tervezik, és a gyermekek nem olyanok, mintha kicsi felnőttek lennének. A gyermekek súlya más arányban tér el a felnőttekétől, és a belső szerveik súlyos sérülést szenvedhetnek, ha a biztonsági öv nem megfelelően keresztezi a testet a lágy hasi területeken. Az is növeli a kicsúszás kockázatát, ha nem megfelelően állítják be az autó biztonsági övét. A hasi sérülések a gyermekeknél leggyakrabban a 4-8 év közötti korban fordulnak elő. A Philadelphia Gyermekkórház kutatói szerint az ülésmagasítók használata a 4-7 éves korosztályban 59%-kal csökkenti a sérülések kockázatát azzal szemben, ha egyedül csak az autó biztonsági övét használnák.

Használhatja gyermekem a BubbleBum-ot az első ülésen, vagy az első sorban is?

Javasoljuk, hogy a gyermekek továbbra is csak a hátsó ülőhelyet használják, amíg legalább 13 éves kort el nem érik. Egy gyermek esetén,- amikor az első sorban ül, kétszer akkora a valószínűsége hogy megsérült egy frontális ütközés esetén, mintha a hátsó sorban ülne.

Miért nem lehet csak használni egyszerűen egy párnát... biztos, hogy ugyanaz a dolog?

BubbleBum célja, hogy helyesen rögzítse a biztonsági övet egy baleset esetében, és megakadályozza, hogy lecsússzon a gyermek. Egy baleset esetén a párna kicsúszik a gyermek alól, ezzel potenciálisan nagyobb sérülést okoz gyermeknek. A BubbleBum rögzítő csatjai helyes pozícióban tartják a biztonsági övet, amit a töréstesztek is igazoltak.

Mit tegyek, ha BubbleBum leenged, vagy elveszti a légnyomást?

Tájékoztatjuk, hogy BubbleBum-ot jóvá hagyták leeresztett állapotban is az ECE R44.04 szabványnak megfelelően. Azonban ha használni kívánja, javasoljuk a BubbleBum-ot mindig fújja fel, és ha túl puha, egyszerűen fújjon bele levegőt. Soha ne használjon sérült ülésmagasító! Ha problémát észlel, kérjük írjon nekünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

Milyen méretű a BubbleBum?

33 cm x 33 cm x 11,43 cm felfújt állapotban.

Gyermekem 3 éves és a súlya 19 kg. Tudom használni a BubbleBum-ot?

Mi általában azt javasoljuk, hogy a gyermek használjon öt pontos biztonsági övvel rendelkező autósülést, amíg az ülés felső felső súlyhatárát el nem éri, de jelen esetben a gyermek a súlytartományon belül tudja használni BubbleBum-ot. Sokkal biztonságosabb a gyermeknek egy BubbleBum-ot használni, mint az autó biztonsági övét önmagában.
A gyermek súlyának el kell érni legalább a 18,14 kg (40 lbs) súlyhatárt, ez előtt ülésmagasító nem használható. Kérjük, ne siettesd, hogy feljebb lépj a következő gyermek autósülés csoportba.

Mi az ajánlott korosztály a BubbleBum használata szempontjából?

Úgy érezzük, hogy az ideális kor a BubbleBum használatánál 4 év kortól indul. Ez azért van, mert a gyermekek súlya ebben a korban nagy valószínűséggel már meghaladja a 18,14 kg-os határt. (40 lbs). Azonban egy 3 éves számára is biztonságosabb BubbleBum-ot használni, mint önmagában csak az autó biztonsági övét.

Mi az az R44.04? Ez egy videojáték?

R44.04 egy szabvány, egy rendelet aminek valamennyi forgalomba hozott autóülésnek meg kell felelnie az EU-ban és más országokban világszerte. Az R44.04 jóváhagyás azt jelenti, hogy BubbleBum az előírt törésteszt által lett vizsgálva és az megfelel az EU szabványoknak. Ez a jóváhagyás megtalálható a BubbleBum-on található címkén.

Mi az FMVSS213? Vajon ez egy titkos kód?

Ez az U.S.A-ban forgalomba hozott autósülésekkel szembeni Szövetségi Követelmény.

Mi az a 16 Rendelet? Ez olyan, mint egy sárga lap a labdarúgásban?

Ez a járművek biztonsági övére vonatkozó szabályozás. A legtöbb autó fel van szerelve manapság biztonsági övekkel, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek.

 

Baba webáruház - Biztonság és kényelem, praktikum és védelem

Bababolt Győrben - babaáruház Győr

IconTermékeinket kedvező áron kiszállítjuk
IconSzinte bármikor a 
rendelkezésére állunk
IconKiváló minőség
és kivitelezés
IconSzéleskörű
termékgarancia

19 parenting-awards-201418 frc17 parenting-awards16 grannynet-gold16 grannynet-gold15 mother-baby-child